onsdag 17 april 2013

Jävla Blå Blomman



 Just nu känner jag verkligen så, jävla blå blomma. Ser ni den konstiga utbuktningen som blir vid övergången mellan mönstrat ok och slätstickning? Jag vet inte hur jag ska få bort den!

Utbuktningen syns bara ibland, som när jag sätter armen i midjan. Med armen nere, som på bilden ovan, syns det inte alls. Och på "kroppen" blir det knappt alls nån sån utbuktning. Det konstiga är att det är samma stickfasthet på slätstickning som på ok, så det handlar inte om det. Jag följer inte mönstret längre och därför har jag inte ökat en miljard maskor som man skulle göra vid ärmens början, så det kan bero på det. Ärmen är lagom på mig utan ökade maskor, så jag vill helst inte öka mer. 

Den är ju så fin! Jag vill ju att den ska bli klar, men just nu ligger den bara i påse och är på god väg att bli ett permanent UFO. Och det vill jag inte. Vad ska jag göra? En fundering är att repa upp ärmen och börja om med större stickor, så att slätstickningen blir större av det. Har ni några andra tips? Jag vill inte repa upp oket, däremot kan ju de slätstickade delarna repas upp utan problem.

Jag hann blogga först om detta på min blogg, och fick kommentarer om att det kan gå bort vid blockning. Om det är så är jag ju gladast i världen! Vad tror ni erfarna?

söndag 14 april 2013

Tji fick jag

Gjorde en kontrollmätning och upptäckte att jag har stickat lösare ungefär från där jag har fingret på bilden och har sabbat stickfastheten. Dels ser det glest ut och så är det en cm för brett. Suck. Repa upp eller inte?


Hejhej!

Kristina eller leftknit heter jag. Kommer hjälpa Maria att vara admin nu när hon har stickat klart sin bohuskofta. Jag är inne i ett flow just nu och stickar på min egen bohuskofta. Stickar på gotiska fönstret kofta och usch vad många gånger jag har repat upp, stickat fyra ärmar och ett halvt bakstycke men inte tyckt om det som blivit. Repade allt utom oket umder långfredagen och började om. Nu har jag tagit av för ärmarna och stickar bål. Stickar bara räta varv. Bekvämt när man är dubbelhänt, så jag stickar ett rätt varv med höger hand. Stickar knappkant, stickar rät varv med vänsterhand och knappkant. Himla fifigt. Blir jämnare än om jag skulle sticka ett avigt varv då jag har lite svårt att hålla till garnet på det varvet och slätstickningen blir bubblig enligt mig.

torsdag 11 april 2013

Gröna ängen

Hallå alla bohusstickare!
Vad roligt att hänga på i denna KAL.
Jag började sticka min bohuskofta Gröna Ängen för ett par veckor sedan och jag har kommit en liten bit på väg...
Såklart längtar jag efter att få börja med mönsterstickningen, men jag har verkligen bestämt mig för att det får ta sin tid, att sticka den här koftan. Ingen stress, en maska i taget och njuta av varje maska...
Kanske jag får ha några små snabba projekt bredvid också på vägen.
Vi ses!


Posted via DraftCraft app

lördag 6 april 2013

Äntligen igång!

Har äntligen kommit igång med min Gotiska fönstret! Svårt att slita sig och väldigt trevligt garn. Struntade i provlapp på oket utan drog igång med stickor 2,5 men nu när jag kommit igång och mäter så verkar stickfastheten vara som den ska.

Symmetrifacisten i mig stör mig på att det inte blir symmetriskt efter ökningsvarven men jag har förstått efter att ha grävt runt här på bloggen att det ska vara så:)

Så nu tar jag lördag med en cocktail och bohusstickning:)



måndag 1 april 2013